Η Παραγωγή του Βιοανθρακα βρίσκεται σε Εξέλιξη Καθώς η Λειτουργία της KTV Ξεκινάει

Η ομάδα του KTV έχει μεσημεριανό γεύμα στο άνοιγμα ενός από τους χώρους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KTV, Dave Garnett, μοιράζεται αυτή την προσωπική γνώση, καθώς η παραγωγή βιοχρωμάτων γίνεται σε πλήρη εξέλιξη στον Πύργο, στα δάση του Τροόδους.

Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο αίσθημα υπερηφάνειας καθώς βλέπετε τις ιδέες και τα όνειρά σας να παίρνουν σχήμα και η παραγωγή του «μαύρου χρυσού» μας, γνωστού ως βιοχαρίας, που πραγματικά ξεκινάει. 

Με τόσα πολλά οφέλη τόσο από την άποψη της χρήσης της στην κηπουρική όσο και από τη γεωργία και την αποτελεσματική εκκαθάριση του μέχρι τώρα αποβλήτου, η βιομάζα εξέρχεται από την παραγωγική μας διαδικασία στο εργοστάσιό μας κοντά στον Πύργο.

Βιομηχανική κάμινο

Ένας από τους ειδικά σχεδιασμένους κλιβάνους βιοχτιστών που χρησιμοποιούμε στον Πύργο. Φωτογραφία: KTV

Χρησιμοποιούμε ειδικά σχεδιασμένους κλιβάνους για να δημιουργήσουμε αυτό το "προϊόν θαυμασμού" και θα τροφοδοτήσουμε τη διαδικασία με τα χιλιάδες κυβικά μέτρα αποκομμάτων ξύλου και κοπής ξύλου που βρίσκεται στα δάση και τα δάση που περιβάλλουν το εργοστάσιό μας. Τελικά θα προσθέτουμε στους πολλούς τόνους φύκια που είναι τόσο ενοχλητικά στις τοπικές παραλίες μας, οι οποίες όμως είναι υψηλές σε κάλιο και φωσφόρο.

Αφήνοντας στο έδαφος, αυτά τα ξύλα και τα απορρίμματα αντιπροσωπεύουν επίσης έναν κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά θα χρησιμοποιηθούν σωστά καθώς τα μετατρέπουμε καθαρά σε βιοκαύσιμα. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι να δημιουργηθεί ένα προϊόν που μπορεί να βελτιώσει την κατακράτηση νερού στα εδάφη μέχρι και 50%, να μειώσει την εξάρτηση από τα ζιζανιοκτόνα και τα φυτοφάρμακα έως και 40% και να μειώσει τη χρήση χημικών λιπασμάτων έως και 60%.

Αυτός είναι ένας πραγματικός συνδυασμός πλεονεκτημάτων που είναι δύσκολο να υποστηριχθούν με, κατά την άποψή μου, ειδικά επειδή δεν υπάρχουν πραγματικά μειονεκτήματα στη χρήση του.

Οι επιτόπιες δοκιμές και έρευνες έχουν επιδείξει σημαντικές βελτιώσεις στις αποδόσεις των φυτών, όπου χρησιμοποιήθηκαν βιοκαύσιμα, πράγμα που δείχνει πραγματικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη χρήση των φυσικών πόρων, τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

δοκιμή πεδίου βιοκαυσίμου

Μια δοκιμή πεδίου που συγκρίνει τη βιοχρωμία, το λίπασμα, το λίπασμα και ένα ουδέτερο έλεγχο μιλάει για τον εαυτό του.

Κατά τη γνώμη μου, αυτή η επαναχρησιμοποίηση ενός κατά τα λοιπά αποβλήτων αποτελεί ευκαιρία να αξιοποιηθούν σημαντικά τα δάση και τα δάση μας, αλλά με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

Ο υπάλληλος της KTV επιθεωρεί έναν κλίβανο βιοκαυστών

Ένας υπάλληλος της KTV επιθεωρεί έναν από τους κλιβάνους μας βιοχόοι. Φωτογραφία: KTV

Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό αυτού του φούρνου που φτιάχνει σήμερα ξυλεία σε βιοχύτερα στο εργοστάσιό μας. Η καθαρή και αποτελεσματική διαδικασία μετατροπής λειτουργεί σε υψηλή θερμοκρασία και μπορείτε να δείτε το σχηματισμό βιοχρωμάτων σε αυτό το πλάνο. 

Το KTV είναι ένα πολύ αυξανόμενο κομμάτι της γειτονιάς μας και στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την κυπριακή οικονομία, να προσφέρουμε νέα και ανταμείβοντας απασχόληση και γενικά να αναζωογονήσουμε τα κοντινά μας χωριά και κοινότητες. Η ομάδα μας θα γίνει πολυεπεξεργασμένη και πολύ πραγματικό μέρος της αποστολής μας.

Μετά την έναρξη της παραγωγής μας, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία ως ομάδα για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον καθαρό αέρα του βουνού, τα τοπικά φαγητά και να γιορτάσουμε με αληθινό κυπριακό στυλ.

 Καθώς διευρύνουμε τις εγκαταστάσεις μας, θα εισαγάγουμε την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, τα προϊόντα θέρμανσης, την παροχή υψηλής ποιότητας ξυλείας και καπλαμά και την παραγωγή αιθέριου ελαίου. Το Biochar είναι το πρώτο από τα προϊόντα μας που θα προσφέρουμε, και πρέπει να παραδεχτώ, κάτι από το αγαπημένο μου προσωπικό!

Το πλήθος των πραγματικών, παρατηρήσιμων πλεονεκτημάτων της καθιστά μια αναγκαστική επιλογή για την απρόσκοπτη αντιμετώπιση των ζητημάτων υδροδότησης της Κύπρου και σύμφωνα με τις δικές μας "πράσινες αρχές" θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση της χρήσης τεχνητών και χημικών παραγόντων στην κηπουρική και τη γεωργία μας.

Αυτό είναι σχεδόν αυτό που αποκαλώ "κερδίζω νίκη", όλα γύρω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Biochar, πατήστε εδώ.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά το Νοέμβριο του 2018.

elGreek
en_GBEnglish elGreek