Οι Δεξιότητες Διαχείρισης της Δασοκομίας της KTV που Χρησιμοποιούνται για την Καλή Χρήση

Διαχείριση δασών στη δράση του KTV

Η ΚΤV πραγματοποίησε πρόσφατα κάποια λεπτή δασική δουλειά σε ένα σχολείο στο πανέμορφο όρος του Τρόοδου.

Η εξειδίκευση με ένα αλυσοπρίονο και η χειρουργική πτώση ενός πευκοδάσους 20 μέτρων σε ακριβώς το σωστο σημειο χρησιμοποια φροντίδα και εμπειρία. Η ομάδα της KTV το έβγαλε εξαιρετικά μόλις τον περασμένο μήνα, με το πεσμένο δέντρο και τα κλαδιά εκκαθαρίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ποιο είναι το σημείο αυτό που ρωτάτε; Οχι μόνο η KTV προσφέρει τώρα εξειδικευμένη δασοκομική διαχείριση όπως αποδεικνύεται από την απομάκρυνση αυτού του μακρόστενου κωνοφόρου, αλλά θα ανακυκλώνουν την ξυλεία από αυτή την εργασία στους κλιβάνους τους, για να παράγουν βιοανθρακα, ένα προϊόν που συγκρατεί το νερό και βελτιώνει το έδαφος τώρα εμπορεύονται σε τοπικούς καλλιεργητές και γεωργους.

Διαχείριση δασών σε κλαδιά και κλαδιά δέντρων αποβλήτωνΕδώ φαίνεται μόνο ένα μικρό κομμάτι του ξύλου και των διακοσμητικών αντικειμένων που καθαρίστηκαν από την ομάδα - μικρότερα κομμάτια κομματιζόταν για να παρέχει μια προμήθεια χρήσιμου επιδέσμου εδάφους που θα βοηθούσε στην αναστολή των ζιζανίων που αναπτύσσονταν στις σκιασμένες περιοχές που περιβάλλουν το σχολείο. Με το ντύσιμο του εδάφους με αυτό τον τρόπο, τα ζιζάνια και η ανεπιθύμητη πράσινη ανάπτυξη θα μειωθούν, εξοικονομώντας έτσι το κόστος εργασίας και ενισχύοντας την πυροπροστασία.

Υπάρχουν πολλά εκτάρια εξαιρετικά πολύτιμων δασικών εκτάσεων στην περιοχή του Τροόδους μόνο και η ΚΤΒ συνεργάζεται τώρα με το Τμήμα Δασοπονίας της Κυπριακής Κυβέρνησης για την απομάκρυνση χιλιάδων κυβικών μέτρων ξυλείας και ξυλογραφιών που έχουν σπαταληθεί, ενώ παράλληλα παράγουν χρήσιμα υποπροϊόντα.

Ένα τέτοιο προϊόν είναι η βιοχρωμία, ο «μαύρος χρυσός» που είναι το αποτέλεσμα της ειδικής διαδικασίας χωρίς εκπομπές που χρησιμοποιεί η KTV,

David Garnett, Διευθύνων Σύμβουλος

Στο εργοστάσιο του Κάτω Πύργου βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της KTV, David Garnett.

και είναι τώρα διαθέσιμη για τους αγρότες και τους καλλιεργητές και προσφέρει σημαντικά οφέλη όσον αφορά την κατακράτηση νερού, τη βελτίωση του εδάφους και τη μικρότερη εξάρτηση από χημικά εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.

Τα μελλοντικά σχέδια επέκτασης του KTV περιλαμβάνουν πράσινη, καθαρή, ηλεκτρογεννήτρια χωρίς εκπομπές ρύπων, ξύλα premium και καπλαμά καθώς και μια σειρά από παραδοσιακά προϊόντα όπως αιθέρια έλαια. Αυτά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αποτελούν μέρος των ευρύτερων σχεδίων της KTV, τα οποία επικεντρώνονται στην τόνωση της τοπικής οικονομίας με την παροχή ουσιαστικής και πολύτιμης απασχόλησης.

Φέρνοντας Hi-Tech στο δάσος

Η λειτουργία της KTV, αν και στις πρώτες ημέρες της κατασκευής της, παράγει ήδη βιοσυσσωρευτές σε εμπορικές ποσότητες και τα σχέδια επέκτασης απαιτούν μια περαιτέρω εγκατάσταση στον Κάμπο, λίγα μίλια από το πρώτο εργοστάσιο τους κοντά στον Κάτω Πύργο.

Χρησιμοποιώντας τους τελευταίους κλιβάνους, η KTV είναι σε θέση να καταναλώνει το απόβλητο ξύλο με μηδενικές επιβλαβείς εκπομπές και με τον τρόπο αυτό να έχει ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τόσο από την άποψη της έλλειψης των δικών του αποβλήτων όσο και από οποιαδήποτε διαταραχή στην τοπική άγρια φύση.

Ντίνος Κάτσης, Διευθυντής Πωλήσεων

Διευθυντής Πωλήσεων KTV, Dinos Katchis στο εργοστάσιο του Κάτω Πύργου.

Η χρησιμοποιούμενη διαδικασία υψηλής τεχνολογίας έχει ένα απόβλητο προϊόν - υδρατμούς - το οποίο δεν είναι ρυπογόνο και δεν έχει ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικές μεταβολές. Σε αντάλλαγμα όμως, ο παραγόμενος βιοσυσσωρευτής έχει πολλά οφέλη καθώς και έναν τρόπο δέσμευσης του άνθρακα ο οποίος, όταν εισάγεται βιοσυσσωρευτής εντός των εδαφών, το κλειδώνει επ 'αόριστον.

Υπάρχει ήδη τριπλάσιος άνθρακας στο έδαφος παρά στην ατμόσφαιρα. Αυτός είναι άλλος ένας καλός λόγος για την καθαρή ενέργεια, όπως αυτή που θα παράγει ο KTV, να αντικαταστήσει την τρέχουσα εξάρτηση από τα λεγόμενα "ορυκτά καύσιμα" όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας.

Με αυτούς τους τρόπους, ο KTV εργάζεται για την ανανέωση νέων και παραδοσιακών δεξιοτήτων στην περιοχή, ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο βοηθώντας την Κύπρο να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά τον Αύγουστο του 2019.

elGreek
en_GBEnglish elGreek